Loading...
Folii solare auto 2018-03-01T15:01:29+00:00

Prin montarea acestor accesorii pe geamurile masinii dumneavoastra, respectam toate normele in vigoare. Astfel, suntem un service autorizat R.A.R. pentru montajul foliilor solare si antiefractie. Iar pentru ca ne dorim tot ce este mai bun pentru clientii nostri, am ales foliile auto Llumar.

Avantaje:

– Foliile reflecta pana la 70% din energia solara (caldura) si 99% din razele UV;
– Intimitate si confort;
– Protejarea autoturismului de hoti;
– Impiedica cresterea temperaturii in masina, mai ales in timpul verii;
– Elimina senzatia de discomfort cauzata de stralucirea soarelui si a farurilor;
– Denota eleganta si bun gust;
– Retin pana la 99% din razele UV considerate daunatoare pentru interiorul masini si evitarea imbolnavirii pielii cauzate de razele UV la care sunt expusi mai ales copiii mai mici de sase luni.

GALERIE FOTO

VEZI GALERIA COMPLETA

LEGALITATE

Ce trebuie sa retineti

+ In cazul parbrizului, gradul de opacitate creste de la 25% la 30%;
+ Nu a fost schimbata legislatia despre geamurile laterale, din partea din spate;
+ In ceea ce priveste geamurile laterale, doar folia antiefractie este considerata legala.

Folii auto ilegale – o problema comuna

In ultime vreme, a crescut destul de mult numarul masinilor care au folie auto montata pe geamuri. Insa, ceea ce trebuie sa retinem faptul ca, indiferent ca este vorba folie solara, de folie antiefractie sau de cea folosita pentru a bloca razele UV, exista mai multe nivele de blocare a luminii. Iar posesorii autoturismelor trebuie sa fie atenti, deoarece multe astfel de folii nu sunt legale. Iata mai exact ce trebuie sa stiti, daca si voi sunteti interesati de acest subiect.

Detalii pe care sa le luati in calcul atunci cand vine vorba de montarea foliilor

Sunt multe ateliere care ofera servicii de montare a foliei omologate RAR. Insa, este adevarat faptul ca nu toate aceste servicii se afla in perfecta legalitate. Pentru indeplinirea criteriilor legale, trebuie tinut cont de urmatoarele cerinte:

– Folia trebuie sa fie certificata RAR;
– Folia trebuie sa fie aplicata de un agent economic autorizat;
– Folia solara nu trebuie montata pe geamurile laterale din fata si/sau pe parbriz;
– Pentru geamurile laterale din spate si luneta se pot monta folii cu o mai mare opacitate, astfel incat acestea sa devina inchise la culoare si sa nu mai permita sa fie vazut nimic in interior, cu conditia ca legea sa fie respectata si folia sa fie omologata intr-un service autorizat RAR.

Cum va dati seama ca ati fost pacaliti?

De cele mai multe ori, soferii romani nu cunosc criteriile de legalitate privind foliile auto si prefera sa selecteze serviciul de montare al foliei, tinand cont de un singur aspect: pretul. Astfel, ei se multumesc sa stie ca au platit mai putin, considerand, astfel, ca au facut o afacere buna.
De regula, cei care ofera folii la preturi mici le dau soferilor in loc de autorizatie un timbru RAR. Insa, soferii in momentul in care sunt opriti de autoritatile RAR, constata ca acel timbru nu are valabilitate si ca cel care s-a ocupa de montajul foliilor nu avea dreptul sa faca acest lucru.

Cum puteti evita sa fiti pacaliti?

Cel mai bun sfat pe care vi-l putem da in acest sens, este, ca atunci cand vedeti un pret mic, sa va puneti intrebari. Trebuie sa stiti ca service-urile care actioneaza in conformitate cu legea, atunci cand vine vorba de montarea foliilor, au primit certificarea celor de la RAR in schimbul unei sume de bani. Acest lucru inseamna ca autorizatia de montare se realizeaza contra-cost, iar acest lucru nu si-l poate permite orice service. Astfel, cele mici care cer preturi foarte reduse, trebuie verificate cu atentie de soferi deoarece sunt suspecte.

Ce spunea legea despre montarea foliilor

Conform prevederilor legale, geamurile laterale din partea frontala trebuie sa aiba o transparenta de cel putin 70%. De regula, geamurile masinilor obisnuite vin cu o transparenta de 75-85%, chiar din fabrica. Acest lucru este necesar deoarece permite soferului sa aiba o vizibilitate buna in timpul condusului.

Asadar, cine doreste sa monteze folie pe masina si sa respecte legea, nu are la dispozitie decat intre 5 si 15% opacitate. Vestea mai putin buna este ca cele mai deschise folii marca Llumar existente in Romania au o transparenta generoasa de 88%, ele oferind o nuanta fumurie, in proportie de 12%. Insa, daca o adaugam la opacitatea cu care deja vine geamul din fabrica, ne dam seama usor ca nu corespunde cerintelor RAR si ca incalca legea. De fapt, cand vine vorba de geamurile laterale din fata, nu exista folie solara pe care o puteti monta si care sa fie in acelasi timp perfect legala.

Singura varianta ramane folia anti-efractie, pe care va recomandam sa o folositi cu incredere . Aceasta are o opacitate de aproximativ 5% si nu influenteaza foarte mult transparenta geamurilor din fabrica. Asadar, de acum stiti: daca veti vedea masini cu geamurile din fata acoperite de folie fumurie, puteti sa fiti siguri ca acestea nu sunt in conformitate cu normele legale.

Noua lege privind aplicarea foliilor solare

Asa cum v-am precizat si anterior, legea prevedea ca parbrizul sa aiba o transparenta de 75%, iar geamurile laterale din fata, o transparenta de 70%. Acum, conform noilor modificari, transparenta va fi in ambele cazuri de 70%. Motivul pentru care legea a fost schimbata este adaptarea la standardele europene.

Insa, aceasta modificare a legislatiei creata special pentru a alinia Romania la standardele europene, nu va influenta situatia din tara. Cele 5 procente in plus pe care le va „castiga” opacitatea parbrizului nu ajuta posesorii autoturismelor cu nimic, pentru ca oricum nu exista folii care sa-i permita aceasta transparenta.

SUNA-NE PENTRU MAI MULTE INFORMATII!

DATE DE PERFORMANTE FOLII SOLARE AUTO